De nieuwe spider op anzichtkaart

Fiat heeft ervoor gekozen om de 124 Spider middels twee ansichtkaart-achtige afbeeldingen aan de wereld voor te stellen. Onderaan de kaarten staat namelijk het silhouet van Fiat’s op stapel staande roadster!  
De nieuwe Italiaanse levensgenieter zal z’n genen delen met de reeds geroemde nieuwe Mazda MX-5. De 124 Spider mag dan wel gebaseerd zijn op de MX-5, de aandrijflijnen zullen gewoon uit de magazijnen van Fiat worden gehaald. Onder de kap verwachten we dan ook een 1,4-liter turbomotor die we kennen uit onder andere de Giulietta. Aanvankelijk zou Alfa Romeo een nieuwe Spider op basis van de MX-5 ontwikkelen, maar topman Sergio Marchionne zag daar toch vanaf. Om een forse boete te voorkomen, werd besloten de roadster verder te ontwikkelen en onder te brengen bij Fiat. 
 De 124 Spider zal z’n debuut beleven tijdens de Los Angeles Auto Show, een autobeurs die op 20 november z’n poorten opent. De pers heeft de 17e al toegang tot de show. Liefhebbers van extra spierkracht moeten Abarth overigens in de gaten houden. Het merk met de schorpioen heeft namelijk een extra potente versie van de 124 Spider in het vat zitten.
(C) autoweek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s