Aankondiging van de Abarth Spider

  
Abarth grijpt met de 124 Spider duidelijk terug op de Fiat Abarth 124 Rally. Vooral zijn zwarte motorkap en kofferklep doen denken aan het Group 4-monstertje uit het begin van de jaren zeventig. Stiekem hadden we op iets meer gehoopt, want de Abarth 124 Spider haalt weliswaar 170 pk en 250 Nm uit zijn 1,4 liter turbomotor, maar dat is slechts 30 pk en 10 Nm meer dan Fiat uit hetzelfde blok wringt. Reken er echter op dat van de Abarth 124 Spider in de toekomst een nog sterkere Esseesse-variant gaat verschijnen.
De gewone Fiat 124 Spider gaat in 7,5 seconden naar 100 km/h en haalt een top van 215 km/h. Zijn Abarth-broeder is 0,7 seconden sneller (6,8 seconden) en gaat 15 km/h harder (230 km/h). Hij is leverbaar met een handgeschakelde zesbak of een automaat met zes verzetten.

De Abarth versie van de nieuwe spider krijgt een 1.4 MultiAir viercilinder turbomotor met 170 pk onder de motorkap, in de versie met handgeschakelde 6-versnellingsbak of een automatische transmissie met sequentiële 6-speed schakelaars op het stuurwiel. De motor levert 170 pk (of ongeveer 124 pk per liter) en 250 Nm koppel, een topsnelheid van 232 km / h en de acceleratie van 0 naar 100 km / h in 6,8 seconden. Aangezien het geluid van de motor een belangrijk element is voor elke Abarth omvat de standaard uitrusting omvat het Record Monza dual mode-systeem waarmee je zelf het pad van de uitlaatgassen kan veranderen om een intens en diep geluid te genereren.

Een mechanische sperdifferentieel is standaard bij de Abarth. En met een gewicht van 1060 kg, dat voor een gewicht / vermogen verhouding van 6,2 kg / pk zorgt is de Abarth Spider de beste in zijn klasse. Het remsysteem is van Brembo. 

De elektronische bedieningselementen zijn geïntegreerd door Drive Mode Selector, een performance management-apparaat te bedienen via een hendel op de middenconsole, waarmee je kunt kiezen tussen twee verschillende instellingen: “Sport” en “Normal”. Luister maar eens naar het prachtige promotiefilpje hieronder.

Vanaf september te koop met prijzen vanaf € 40.000 voor heel Europa. Prijzen nin Nederland nog niet bekend.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s