Fiat 124 Coupé Register

Dutch Fiat 124 Sport Coupe Registry

Fiat 124 coupe Register

De Fiat 124 Coupe is nog maar een weinig voorkomende auto in Nederland. In elk geval veel minder voorkomend dan een Fiat 124 Spider. Dat is opvallend, want van de coupé zijn er meer verkocht dan van de spider. Toch rijden er in Nederland nog honderden spiders rond en slechts tientallen coupés. De roest heeft bij de coupé vaak sterker zijn werking kunnen doen dan bij de spider. Dit omdat spiders meestal binnen gestald werden en er relatief weinig mee werd gereden. De Coupés werden daarentegen opgereden en als de roestduivel bij de coupe had toegeslagen werden ze vervolgens soms ook nog gebruikt als technisch onderdelenmagazijn voor spiders.

Maar de coupe is een prachtig vormgegeven auto, die een – voor die tijd – geweldige wegligging had. Om toch een goed beeld te krijgen van de in Nederland nog rondrijden de Fiat 124 coupés heb ik dit fotoregister opgezet. Deze auto’s staan nu (2015) in Nederland geregistreerd. Ik heb de foto’s van internet, gekregen van eigenaren, of bij oldtimerbijeenkomsten gemaakt. De kentekens heb ik geverifieerd bij de RDW.
Het overzicht is aangevuld met coupés die nu nog geregistreerd staan, maar mogelijk geschorst zijn en ergens in een schuur staan te wachten om ontdekt of gerestaureerd te worden.

Klik hier voor het Register: Fiat 124 Sport Coupe in Nederland (pdf)

regist2   Type AC  (1967-1969)

regist3   Type BC  (1969-1973)

regist4   Type CC  (1973-1975)

Heb je zelf een Fiat 124 Coupé en staat deze niet op de lijst, stuur mij dan minimaal 2 foto’s en informatie over de auto: mail dat naar hans@poulssen.nl. Het is leuk om alle 124 coupés in Nederland compleet te hebben.

Advertentie

Eén gedachte over “Fiat 124 Coupé Register”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

www.fiat124sport.nl