Mijn Spider

Dit is de website van een bijzondere auto. Een klassieker. Het is mijn zwarte Fiat 124 sport spider uit 1968, een type AS, dus een van de eerste serie. Ik heb hem gekocht in april 2008.

Fiat 124 Spider AS 1968
Mijn Spider uit 1968

Even een korte, voor zover bekende historie van deze spider. De auto is voor het eerst op kenteken gezet op 28 februari 1968 in Asti, Italië. Eerste eigenaar was Alberto Gentile. Die heeft hem tot 26 augustus 1977 in bezit gehad. Tussen 1977 en 2000 is de historie onbekend. Ik weet alleen dat hij daar in een schuur heeft gestaan, waar hij ‘gevonden’ is door de vorige Nederlandse eigenaar. De auto is in Italië overgespoten van lichtblauw naar donkerblauw, en later naar zwart. Wat er verder aan veranderd is is onduidelijk. Maar de auto en ook de motor lijkt nog erg origineel. Zo zaten de originele bougiekabels er nog op.
Begin 2000 heeft de vorige Nederlandse eigenaar de auto naar Nederland gehaald en op 17 maart van dat jaar op kenteken gezet. Hij heeft de spider nogmaals goed in de zwarte lak laten zetten en de originele velgen vervangen door originele Cromadora 30 lichtmetalen velgen. Op deze site geef ik mijn ervaringen met deze 40 jarige auto weer. De ritten, de foto’s en video’s. Daarnaast hoop ik zo weinig mogelijk problemen tegen te komen. In mijn logboek kun je lezen dat er inmiddels van alles aan gebeurd is.

Verder wil ik in de toekomst de aandacht voor deze sportieve klassieker wat vergroten door er aandacht aan te geven via een website, Facebook of via het Register. Het blijft bij velen – in vergelijking met Alfa´s, Lancia´s, MG´s en Triumphs – een nog wat ondergewaardeerde klassieker met bijzonder goede rijkwaliteiten en moderne techniek en vooral een prachtig design. Daar kan ik ervaringen van anderen voor gebruiken. Mail me daarover. Ook als je Nederlandstalige advertenties hebt of testverslagen.

En als jullie interesse hebben om lid te worden van de Nederlandse club van Spiderliefhebbers dan kijk eens op de site die ik voor het Fiat 124 Sport Spider Register heb gemaakt.

Hans

e-mail:  hans@fiatsportspider.nl

Hans in zijn spider
Trotse eigenaar!

 

Logboek      –       Foto’s

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

www.fiat124sport.nl